Până la ziua de azi, au fost înregistrate 2472 cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care  293 cazuri sunt din Transnistria.

Starea de sănătate a persoanelor infectate:  212- stare gravă (dintre care 14 persoane sunt conectate la aparate de respirație artificială) 558- stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

 

 La momentul actual sunt internați 77 copii infectați cu COVID-19, starea de sănătate de gravitate medie și satisfăcătoare.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 a fost internați 43 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 21 persoane. În total, 478 persoane au fost tratate.

Informăm despre înregistrarea unui nou deces de COVID-19:
Deces 68: Bărbat, 47 ani, din Ceadîr-Lunga, internat la Institutul de Medicină Urgentă la data de 14 aprilie, în stare extrem de gravă. Diagnostic final: pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă. Boală renală cronică.  

 

În total, 635 de lucrători medicali au fost infectați cu noul Coronavirus. Dintre care, 47 s-au tratat de infecție.

La briefing-ul din această dimineață, vicedirectorul spitalului raional Căușeni, Viorel Ceban și șefa Centrului de Sănătate Fălești, Nina Sceastlivii, au prezentat situația actuală privind managementul tratamentului persoanelor infectate cu COVID-19 și tratamentul persoanelor infectate la domiciliu.

Informăm că, aseară, 19 aprilie, a aterizat avionul din China, care a transportat lotul de echipamente de protecție individuală – 196 mii de ecrane de protecție (viziere), 100.500 mii respiratoare, inclusiv 80 mii de teste,  achiziționate din sursele fondului de asigurări obligatorii de asistență medicală.

Testele conțin: 80 mii kituri de amplificare, 80 mii kituri de extracție și 50 mii kituri pentru prelevarea probelor de la  pacienți. Destinatarul final al acestora este Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testele vor fi utilizate în cadrul laboratoarelor ANSP, din Chișinău, Bălți și Cahul.

Totodată, în lotul de produse livrate se mai conțin și bunuri donate, coordonate cu MSMPS, prin prisma necesităților sistemului medical. Respectiv, Orange Moldova livrează, conform necesităților, 15 mii mănuși de protecție, 15 mii respiratoare, 15 mii costume cu nivel înalt de protecție, 15 mii încălțăminte de protecție și 2000 de viziere.

Toate bunurile sunt deja livrate instituțiilor medicale spitalicești cu componenta de terapie intensivă și personalului asistenței medicale primare.

De asemenea, un lot de echipamente este oferit de MoldRetail Group. Acesta conține 15 mii de respiratoare.

UNICEF Moldova a oferit ochelari de protecție, măști, respiratoare, termometre noncontact cu infraroșu.

Un lot de mănuși de protecție este oferit de către comunitatea evreiască.  La fel, mai mulți agenți economici și persoane fizice s-au implicat în donarea echipamentelor de protecție pentru instituțiilor medicale din capitală și raioane.

Conform evaluării necesităților, toate echipamentele vor fi distribuite către toate instituțiile medicale municipale, raionale, asistența medicală primară, etc.

Informăm că, săptămâna aceasta va ajunge un alt un lot de ajutor umanitar cu echipamente de protecție din partea Republicii Turcia.

Source link