Препораки за патници кои користат јавен превоз:
👉 Редовно мијте ги или дезинфицирајте ги рацете, особено по допир на површини во јавниот простор (држачи, рачки, копчиња)
👉 Покријте ја устата со марамче или превиткан лакт доколку се накашлате или кивнете
👉 Секогаш кога сте во можност, користете велосипед или пешачете
See MoreSource link