„Веднаш по здравствените работници, возраста и хроничните заболувања се приоритетните групи за вакцинација. Со потпишувањето на договорот, станува збор за денови за испорака на вакцините од Кина. Вакцинацијата не е задолжителна и истата претставува избор на поединецот дали ќе ја прими или не. Здравствените работници треба да бидат први коишто ќе покажат со сопствениот пример, првенствено дека веруваат во процесот на вакцинација и дека ќе ја примат вакцината. Примерот почнува од секој од нас“, изјави проф. д-р Александра Грозданова, претседателка на Комитетот за имунизација во вчерашното гостување во Топ Тема. See MoreSource link